Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

2 x 1-1 för 2 x Sirius i 2 x Norrettan = ok

Både Sirius herrar och Sirius damer debuterade i årets seriespel i eftermiddags. Båda tog ledningen mot varsitt norrlandslag. Båda tappade in en kvittering. Båda fick kämpa.
Man ska inte recensera en match man inte har sett. Men man kan i alla fall låta sig konstatera - efter att ha lyssnat på matchen - att Sirius problem kvarstår. Östersund hade gjort sin läxa och plockade bort Kim Skoglund effektivt ur matchen. Samtidigt hittade man Sirius defensiva svaghet i luckan bakom Elliot Käck. Ändå är Sirius tunga nog att ta en poäng i en bortapremiär mot ett bra lag. Det är godkänt, hur man än vänder och vrider på det.

Faktum är nog att serien inte innehåller så himla många bökigare uppgifter än ÖFK på bortaplan. 1-1 är långt ifrån ett katastrofresultat. Men laget har samma frågor kvar att besvara. Och ursäkta om jag är lite tjatig, men Sirius ÄR tunt centralt, och Sirius HAR ägnat hela försäsongen åt att spela på exakt samma sätt med exakt samma spelare. Och just på mitten finns ju faktiskt alternativ. Oscar Zettergren kan spela mittback, vilket innebär att man kan använda Blomman högre upp i banan och få avlastning på Kim. Till exempel.

Premiärens stora behållning finns dock i jämtsk media. Känn på den här matchrapporten. Vansinne rätt igenom, med highlights som "Målet kom istället genom Ante Björkebaum, men gensvaret blev bara sju minuter gammalt." och "Tre anfallare är modellen. Det kommer att ge massor av "extrapoäng", inte minst på bortaplan." och "Avslutningen gick i rena F1-tempot och med ÖFK i poole position." Världsklass! 40-talet ringde och sa att Hans Anderson på Zport hade kvarsittning kvar att göra eftersom han skolkat från svenskan. Och SVT ringde och undrade om inte Hans Andersson kunde tänka sig att bli expertkommentator tillsammans med Wernersson.

Damernas premiär är också avklarad. Jag såg bara sista kvarten, och ett gästande Sundsvall som tryckte på ganska bra med större tyngd och mer beslutsamhet. Men Sirius var laget som hade mer individuell talang. Känslan var dock att de blå-svarta hela tiden trodde att allt var svårare än det var. Man överarbetade i stort sett varje situation. Med lite mer kyla och lite mer matchrutin kommer det här att bli riktigt bra! Men egentligen borde jag kanske se mer än 15 minuter för att uttala mig om det... 1-1 mot en av seriefavoriterna i premiären måste dock vara klart godkänt!

Glöm nu inte att satsa en slant på Luleå mot Väsby i morgon. Över 5 ggr pengarna är ett hysteriskt överodds.