Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Bandyfinal!

Som alla vet är det idag som det är dags för bandyfinal i Uppsala. 15.00 börjar matchen, och Sirius möter GT76 från Gubbängen. Exakt samtidigt spelar Sirius en intressant träningsmatch mot VSK - i Västerås.
För andra året i rad spelar alltså P16 SM-final på Studan. I fjol blev det lite snöpligt stryk mot Boltic trots ett visst favoritskap, och även i år är Sirius knapp favorit. I semifinalspelet i Edsbyn vann Sirius övertygande mot finalmotståndarna. För den som har möjlighet rekommenderar jag verkligen en tur förbi Studan för att stötta morgondagens blå-svarta stjärnor. Ungdomsbandy är ofta rätt kul med tuta och kör som ledord.

Samtidigt drar fotbollssäsongen närmare, och Sirius ställs inför ett intressant prov i dagens match mot VSK. Efter att ha mer eller mindre utrotat allt motstånd senaste månaden har förväntningarna på laget blåsts upp ordentligt. Med viss rätta. Jag träffade Ante Björkebaum tidigare idag innan bussen gick till Västerås, och han bekräftade att det nästan kändes lite läskigt med de senaste resultaten och de förväntningar det innebar.

Sirius har en del skadeproblem - som vanligt på försäsongen - och saknar bland annat Smedjegården, Christer Gustafsson och Clage. Dessutom skriver Calle Nyström tenta och är inte med. Blomman ska dock kunna spela igen och finns med på bänken, precis som Ian Sirelius som också dragits med småskador. Det innebär följande startelva:

Jonas Bylund - Viktor Lövgren, Oscar Zettergren, Jesper Nyholm, Elliot Käck - Kim Skoglund, Petter Österberg, Jakob Björk - Joakim Blomquist, Alagie Sosseh, Ante Björkebaum

VSK är i nuläget förmodligen den av konkurrenterna som känns farligast. De har kvar en stomme från det lag som åkte ut Superettan i fjol, och även om de har tappat många nyckelspelare har de kvar en stabil grund. Den som räknar med en ny 7-0-seger tror jag blir besviken.

Noterbart är att VSK spelar sitt senaste nyförvärv, förre Siriusspelaren Emir Smajic idag.

Direkt efter herrarnas match möter Sirius dam seriekollegan BK30. För den stackars blå-svarta själ som av någon anledning hamnat i Västerås finns alltså alla möjligheter till en fin eftermiddag.

För övrigt 1: Kan inte uppröras av att Dillan Ismail går till ESK. Han ville spela i Sirius, men kunde inte komma överens med klubben om ett hållbart kontrakt. ESK har följt honom det senaste året och ringde mer eller mindre direkt. ESK kunde möta Dillan och hans behov, Sirius gjorde det inte. Hade Sirius gjort det hade han spelat i Sirius. Så enkelt är det. Det kan man tycka vad man vill om, men personligen har jag lite svårt att begripa varför Sirius släpper våra två mest lovande mittbackar till seriekonkurrenter.

För övrigt 2: Någon har sms:at mig att Bella är på väg till Sirius. Vem det är som står för det ryktet? Ingen aning! Men en sak är säker. En Sirius-silly vore inte komplett utan rykten om Bella. Något som också hjälps upp av att Berglund i dagens UNT uttryckligen nämner just Bella som önskespelaren, och att silly season-sidan igår släppte ryktet att en riktig sillybomb var på väg att brisera i bandysverige när en av de största inhemska spelarna skulle byta elitserieklubb. Spännande!