Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Bollnäsresan – liverapport skriven i efterhand

06:30:

Klockan ringer. Jag har feber. Går ändå till jobbet, för att legitimera Bollnäsresan. Ingen frukost hemma. 13 spänn på kontot.

15:00:

Messar Lars i desperation. ”Ska du på bolaget?”. Inget svar. Ville fråga om jag fick byta min av Sutra så storsint skänkta Kir mot öl för motsvarande kostnad. Får senare reda på att jag inte hade fått det.

15:50:

Ramlar (för första gången av två) av stadsbussen vid Vaksala Torg. Möter Gabbe vid stoppljusen. Hälsar. Ser ett gäng övervintrande hippies vid UKK. Det är Västra. Jonas ger mig en hundring, jag måste ju ha öl. Springer till bolaget och plockar på mig 5 Carlsberg Hof (PET).

16.30:

Bussen har rullat en bit, en öl inmundigad. Redan nu föreslås Tifo sjunga ”Oh Helga natt”. Febern som bortblåst.

16.31 – 18.30:

Alla som varit på bortamatch med Västra Sidan vet ungefär vad som händer här. Powerballader, folksånger, Kir, ältande av gamla bortaresor, geografi-ordvitsar, Johns quiz som haze i Brukarns frånvaro vinner. Ola och Jonas hinner bråka och bli sams ca 38 ggr innan vi landar i Edsbyns förort no. 1 – Bollnäz.

19.00 -21.00:

Matchen vi omöjligt kan vinna. Men det är ju inte därför vi är här. Härlig inramning på Sävstaås som vanligt. Ganska dåligt drag på le Flamez dock. Vi är ett 30-tal sköna festargrabbar som får se blåsvart göra 1-0. När klockan hamnat på cirka 70 blir som vanligt. Bollnäs gör ”som en blixt från en klar himmel” (Arne Hegerfors) en massa mål och vinner med 4-1. I övrigt: De två korvarna i paus är goda. Alexis köper ett lokalt slakteris mössa i paus för 450 kr. De har en ”lappkåta” där man kan värma sig i paus. Skoterkonnässörerna som står på läktaren ovanför oss börjar häckla lite när de gör 4-1-målet. Moget.  

21.10 – infinity:

Däpp i bussen i cirka 5 minuter följs av att någon som går på diet (John) öppnar en skumpa. Jag sitter inklämd längst bak i bussen och börjar mysa allt mer. Vi kommer fram till den vackra staden efter en del tröstande dryck och mina kamraters hån när jag desperat försöker få in en arm i jackan får mig att inse att utgång på stadens gator och torg är en dålig idé. Jag ramlar för andra gången av två av bussen på Vaksala Torg. Denna gång handlöst.

08:00

Vaknar fullt påklädd för Arktisexpedition i min säng. Har tydligen försökt koka ett ägg. TACK SUTRA!

Dryck och allsång i bussenFörlustskumpan är uppkorkad


Alexis i sin 450-kronors slaktarmössa