Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Derby, bloggapné, etc

Nej då. Jag har inte loggat ut för gott. Jag har bara hamnat i viktigare göromål än att blogga fotboll en liten stund. Vi kan kalla det för familjeskäl, men dessvärre kan det nog vara så att det blir lite lägre frekvens här fram till sommaren. Men under tiden kan vi jiddra lite om derbyt i morgon. Och tjura över att Blomman petas, till exempel.
Åh, det finns mycket som jag borde tjötat om i veckan. Summerat första omgången. Gissat lite kring helgens matcher. Funderat kring matchen mot ESK i synnerhet, och Sirius fotboll i allmänhet. Det blev inte så. Hundstjärnan blev med valp i stället. En investering i Sirius P 12, som dock behöver en hel del extra hjälp så här i början. Men som kan höra segervrålen från Studan från sin kuvös i alla fall!

Anyways. Som tur är finns det i år faktiskt ovanligt mycket norrettanrelaterat att läsa på nätet i brist på Hundstjärneuppdateringar. Börja exempelvis med att läsa Joints intressanta intervju med Kim Bergstrand här bredvid. En text som tål att kommenteras. Återkommer till det vid senare tillfälle. Vidare har mittfältschefen i Väsby United, Mirza Jelecak en norrettanblogg tillsammans med VSK:aren Erik Eklund på Fotboll Direkt. Och UNT-kidsen har en nystartad fotbollsblogg på UNT där de skriver en hel del intressanta saker om serien - som exempelvis djuplodande intervjuer med ESK:s ordförande om hur de ser på Siggis dom i höstas och på att ha honom som förebild och portalfigur för sina unga, lovande spelare.

Bara skojade. Sådant får man förstås inte skriva om på UNT. Men rätt intressant är det i alla fall då och då. En och annan galning från utsocknes lag i serien bloggar också på diverse lokaltidningars hemsidor. Tyvärr är ingen inte ens i närheten av lika bra som Umeås mittbacksrese i fjol. Därför förtjänar ingen heller mödan att länka till dem. Men ni som vill lär hitta dem genom att googla lite.

Anyways. Derby alltså. ESK-arna sluter upp man ur huse för att göra den långa resan till Uppsala, som synes på ESK-support. De har bara två platser kvar i bilen! Men som förklaring till dem stora uppslutningen med hela tre pers bör förstås anges att de får gratis entré. De senaste är att ESK också bjuder på fika till de som åker. Det kan innebära att en av de två sista platserna går under morgondagen.

På planen räknar jag faktiskt med att få se ett ganska överlägset Sirius i morgon. Om jag nu lyckas se matchen. ESK övertygade inte i premiären, och har ett ungt och orutinerat lag som bör passa Sirius ganska väl. Jag är rätt säker på att ESK vet hur de ska spela mot Sirius, men har svårt att se att de har kvalitet nog att göra det tillräckligt bra. Det enda som oroar lite är väl att det sägs att Blomman kommer få starta på bänken, till förmån dubbel-C/Kalle i backlinjen bakom ett mittfält där Blomqvist petas till förmån för Moses. Det sistnämnda kan jag köpa. Kanske. Men Blomman på bänken är för mig obegripligt. Spela gärna ihop Kalle+Calle som mittbackspar, men i sådana fall ser jag hellre Kim ett snäpp upp i banan och Blomman på mitten. Matchen mot Eskilstuna - och mot ÖFK vad jag förstår - gjorde det ganska klart att Sirius får problem när Kim hamnar för långt ner i banan, och blir för ensam.

Oavsett vilket bör Sirius vara klassen bättre än gästerna från rondellen på 55:an. Jag har tidigare flaggat för att Sirius har en del olösta problem i sitt spel som gör att man kommer få det jobbigt mot bra motstånd om man inte rättar till det. ESK är inte sådant motstånd.

Startelvan:

Bylle
Linus - Kalle - Calle - Elliot
Petter - Kim - Björk
Moses - Alle - Ante