Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Hej, jag heter Studan.

Jag är Studan. Jag är en fotbollsplan sägs det. Min husse, Uppsala kommun, tycker dock att det är lite begränsande, jag kan ju vara så mycket mer. Det här är min vecka.
Tisdag:
Wow. Lite regn på morgonen! Sedan spjutkastning. Spjutkastning är liksom lite som peeling för en skön gräsplan. Som peeling med glaskross, that is.Onsdag:
Fotboll. Cupmatch för damer, Sirius - Tyresö. Bra! Fotbollsplan, sa vi ju.

Torsdag:
Skulle nog behöva lite planvård efter spjut och fotbollsmatch, men det är ju helg. Orkar sköta liksom.

Fredag:
(De gånger jag har kikat - jag bor ju numera på sjukhuset - har jag inte sett en kotte där faktiskt. Men det är nog snart träskodansträning.)

Lördag:
Amerikansk fotboll. Äntligen! Uppsala 86:ers spelar hemmamatch inför uppskattningsvis ca 200 betalande. Amerikansk fotboll har ungefär samma effekt på en gräsmatta som en dokumentförstörare har på ett matchprogram.Söndag:
Tja, vem vet? Distriktsmästerskap i dragkamp? Pelargonplanteringsworkshop? Presskonferens om arenaläget med Fritidsnämnden och Lasse Svensson? Men glöm planvård. Det är ju helg.

Måndag:
Seriefinal mot Frej!

En relativt lugn vecka alltså. Ingen tractor-pulling. Inget kosläpp. Tur det, för nu är det bara dagar kvar till nästa fantastiska Studan-evenemang. Blodomloppet. Låt oss påminna oss om hur Studan såg ut förra året.Japp. Blodomloppet avslutas som vanligt med picnic på Studans gräs. Barnvagnar, matkorgar, en och annan hund och allmän fröjd och gamman. 100 meter från stadens finaste park. Men där får de ju inte vara, det skulle ju slita på parkytorna.

Så låt oss då se hur den veckan ser ut.

Onsdag 30 maj. Blodomloppet med picnic.
Lördag 2 juni. Derby i amerikansk fotboll - Åttisexorna mot Arlanda.
Söndag 3 juni. Nästa svåra hemmauppgift för Sirius - möte med topplaget Forward.

Elitfotbollen i Uppsala? Tja, finns en del att jobba på...