Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Kristider

Det är kristider. Vi har varit där förut, och vi har hamnat där igen. Men vi har klarat det förut och vi kan klara det igen.
Ingen har nog missat att Sirius bandy har hamnat i allvarliga ekonomiska svårigheter. När nyheterna nådde ut i förra veckan var skulderna uppe i runt 2 miljoner. Efter ett positivt möte med våra trognaste sponsorer kom det in runt 600 000, men för att Sirius ska få elitlicensen beviljad den 31 mars krävs det mycket mer. Hoppet står nu till alla bandy- och Siriusvänner i Uppsala och andra ställen i världen. Till dig och mig. Med anledning av detta hade Västra Sidan igår ett möte med delar av styrelsen och ekonomigruppen för att diskutera vad vi kan göra.

Vi är många som är arga över den uppkomna situationen, och med all rätt. Det finns många anledningar till att vi har hamnat där vi har hamnat, den främsta är att nyckelpersoner i organisationen har försvunnit av olika anledningar, och dessa har inte ersatts. Därmed har intäkterna släpat efter ordentligt under de senaste två åren. Detta är förstås ingen ursäkt eller bortförklaring – styrelsen är fortfarande ansvarig för den ekonomiska situationen och kan anklagas för att ha agerat alltför sent – men idag jobbar alla inom Sirius bandy tillsammans med den i höstas tillsatta ekonomigruppen stenhårt för att rädda föreningen. Men det behövs hjälp!

Sportsligt sett ser det ljusare ut på mycket länge. Vi har elitseriens med marginal yngsta trupp, vi har ungdomslag i den absoluta toppen, och en av landets absolut mest meriterade tränare i Thony Lindqvist. Vi har ett bygge på gång som definitivt kan ta oss tillbaka till den absoluta toppen på några års sikt. Men klarar Sirius inte elitlicensen så raseras hela det bygget.

Så hur kan just du hjälpa till? Jo, med de två saker Sirius har alltför lite av för tillfället: pengar och tid. Så tjata med familj och vänner på de återstående matcherna! Skippa middagen och ät hamburgare på Studan! Köp souvenirer! Bli medlem! Och framförallt, skänk de pengar du kan avvara för att rädda Sirius bandy. Alla bidrag är välkomna, det må vara 50 kronor eller 50 000 kronor. Alla vi som bryr oss om Sirius och Uppsalabandyn kan bidra med någonting – ta med lunchlåda till jobbet nästa vecka, hoppa över fredagsölen eller köp de billigare frukostflingorna nästa gång i affären. Eller lägg undan 10 kr om dagen fram till den sista mars – det blir nästan 1000 kr! Och kom ihåg att inget bidrag är bortkastat. Även om det värsta skulle hända att Sirius trots våra ansträngningar faller hos ekonominämnden i mars så ska vi resa oss igen – och ju mer av skulderna som är borta då desto fortare kommer det att gå.

Om du hellre vill ge av din tid till Sirius bandy så är det minst lika välkommet. Alla inom Sirius organisation har händerna fulla med att släcka de akuta bränderna, och andra viktiga saker hamnar vid sidan om. Det finns många idéer, men ingen som kan genomföra dem. Är du ledig om dagarna och har talets gåva? Det kanske allra mest värdefulla du kan göra för Sirius än nämligen att (mot provision) sälja sponsorpaket. Annars kanske du kan tänka dig att sitta i vändkorsen, sälja korv eller delta i eventgruppen. Vill du hjälpa till på något sätt – hör av dig till Philip.curry(at)siriusbandy.se

Nu är det dags för Uppsala att sluta upp bakom sitt bandylag. Västra Sidan är djupt tacksamma för alla bidrag och insatser. Tillsammans räddar vi Sirius bandy!

/ Västra Sidans styrelse
Swish nr. 123 131 25 45
Bankgiro 308-2393

Ert stöd gör skillnad!