Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Kval i svampland

Bandysäsongens sista bortaresa är avklarad, och den här gången toppades den sedvanligt skojiga bussresan dessutom med ett fullt godtagbart resultat. Tifo rapporterar från Örebroarnas plåtlåda.
Efter den plågsamma upplevelsen i Götelaborg sist var det inte utan ett visst mått av oro i bagaget man satte sig på Västras buss mot Örebro. Jag vet inte om min stolta blåsvarta skäl hade överlevt en till förnedring. Förutom oro och ångest hade jag packat fyra öl och en kebabtallrik. Väl ombord på bussen försvann oron mer och mer i takt med att kebab och öl fyllde magen och västra sidan öronen. Det är ett bra gäng att åka buss med! Strategiskt nog satte jag mig bredvid ThomasD och hans chipspåse. Kebabchips. Den perfekta efterrätten till en kebabtallrik.

Vi började bussturen till Örebro något oortodoxt med ett ärevarv runt stan, något som visade sig kosta oss de första 10 minuterna av matchen då det var bilkö på Bärbyleden av någon outgrundlig anledning. Å andra sidan slapp vi då se svamparnas första pyts, så det gjorde ju inte så mycket. Det rådde i vanlig ordning god stämning på bussen med mycket allsång och musik på kniv-jonas kassa blåtandshögtalare. Ett high stake sten-sax-påsebattle utspelade sig också längst bak i bussen som om jag uppfattade saken rätt kostade en indian som vill förbli anonym några sköna hundralappar.

I Ramstalund hade en resenär blivit så åksjuk att han fann det för gått att kliva av. Tappert att ge det ett försök ändå! Nästa gång kanske du kommer till Örsundsbro! Jag hoppas att Västra betalar tillbaka hans resepeng. Han donerade ju trots allt priset till Johns svampfrågesport. För en sån hade vi! Och tur var väl det för som alla vet leder bussåkning och öldrickande ofelbart till quiznödighet! Och quizmästare John levererade givetvis. Snittpoängen låg kring två av tio möjliga, så det var lättare än vanligt denna gång! Dessutom fick vi med oss viktig kunskap i livet som att närkingarna anser att Stolt fjällskivling är deras landskapssvamp.

Att resa till Örebro från Uppsala bjuder både positiva och negativa upplevelser. Till den första kategorin hör att man får åka ifrån både Enköping och Västerås. Till den senare hör att man måste åka till Enköping och Västerås. I gurkstaden kan man dock utnyttja tiden till att skrika och göra obscena gester mot deras erbarmliga bandyhangar. Trots att en kvittrande farbror tyckte att vi skulle visa våra vackra bakdelar för pepparrötterna lät vi bli. Det vore som att kasta pärlor till svin.

Eftersom Sirius denna gång var sluga nog att ta med klubborna i den egna bussen kunde matchen alltså starta trots vår sena ankomst till Berhn Arena. Eller arena och arena. Träningshall more like it. Dock en mycket funktionell sådan. Inga krusiduller och några enkla träläktare på ena långsidan. Jag tror dock att vi gör Örebroarna en tjänst om vi håller kvar dem i Allsvenskan, för den var jävligt långt ifrån att vara elitseriemässig kan man konstatera om man vill vara diplomatisk. Eftersom som läktarna var väldigt låga och vi hade blivit placerade längst ut på kanten såg man ganska lite av vad som hände på andra planhalvan. Men vi skrek på bäst vi kunde ändå och det dröjde ju inte länge efter vår ankomst innan Mickel hade kvitterat till vår stora glädje! Strax efter det ser Johan Sandh i Örebro till att Mickel har spelat färdigt inte bara i matchen utan även för säsongen genom en riktigt ful bentackling. Jaha ja, men då får vi ju spela med en man mer resten av matchen tänkte man, för det var ju ett solklart matchstraff. Men nej, den randige "rättsskiparen" tyckte inte ens att det var ett frislag. Vad han tittade på eller vad han hade rökt för svamp är oklart, men man är ju tyvärr ganska van vid sådant. Icke desto mindre tragiskt att våld lönar sig på det viset. Detta om matchen. Matchrapport finns som vanligt att läsa på Sirius hemmis för den som vill ha mer matchinfo!

På hemresan var det idel glada miner och Gabbes segerkir gick laget runt. Det var sång, det var dans och det var lite naket. Partypoper som man är ägnade jag dock större delen av hemresan till att lyssna på radiosportens referat från Kroatien-Sverige. Kul kille liksom. Men kul resultat även i den matchen! Väl i Uppsala var det dock dags att runda av kvällen med både vårsång och Helga natt med sprucken stämma! Inte ett öga var torrt!

Tifo