Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Ny utklassning på g

Sirius möter Falu FK i morgon. De är ett riktigt dåligt fotbollslag. Frågan är därför snarast hur mycket Sirius tänker vinna med, inte om. Och vad som är syftet med den här matchen.
Igår kväll träningsmatchade Falu FK med bästa laget mot Brages U21-lag. Och förlorade med 6-0, vilket var i underkant. Redan i morgon ska de spela mot Sirius på Löten. Jag tror Sirius vinner.

Med tanke på hur dåliga Falun är - de klarade sig med nöd och näppe kvar i tvåan efter kval i fjol, och har sedan dess tappat några tongivande spelare - trodde jag nog att Sirius skulle matcha lite annorlunda den här gången. Falu FK har under försäsongen i år beskrivits som "väldigt dåliga bakåt, och helt utan spets framåt", och vad är liksom poängen att låta Ante Björkebaum, Jocke Blomqvist och Alagie Sosseh träningsspela mot dem?

Något måste det vara eftersom siriustränarna matchar i stora delar samma lag som i alla matcher i år. Nyholm får chansen som mittback från start och Viktor Lövgren spelar vänsterback. Blomqvist är tillbaka efter sjukdom och startar. Så gör även Moses. Resten är samma lika. Och på bänken - fastfrusen i permafrosten - sitter Oscar Zettergren. Signalen kan knappast bli mycket tydligare. OZ kommer inte att få chansen att spela om startelvan i år.

Själva matchen då? Tja. Jag tror att Ante gör tre mål. Minst. Själv tänker jag hålla utkik efter gästernas Kalle Kayal - kanske inte bäst på fotboll, men ett namn av yppersta elitklass!

För övrigt. 3-4 av juniorerna i Sirius akademi lär i veckan ha lämnat den samma för att spela med UIF respektive GUSK. Samtidigt fortsätter ilskan bland kvarvarande spelare och deras föräldrar att pyra, framför allt över nya påhittade avgifter samt att det fortfarande är brist på kvalificerade ledare efter att många från tidigare år har stuckit. A-laget oroar jag mig inte ett dugg för. Organisationen och ekonomin i klubben, samt  akademin däremot kan hålla mig sömnlös.