Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Omstart i bandyn

Nu börjar bandysäsongen om. Efter att Sirius förlorade mot Broberg i onsdags återstår nu säsongens 2-4 viktigaste matcher. Arosderbyt mot VSK i eftermiddag kan vid seger - gärna stor seger innebära ett bra kliv mot nytt kontrakt.
Jäklar vad det skrivits om Sirius i UNT, på olika forum, i kommentarsfält de senaste dagarna. Katastrofsäsong. Avgå Berglund. Alla underpresterar. Tråkigaste spelet i serien. Kris.

Och detta då med två matcher kvar av serien. Jag tycker inte heller att det har varit en bra säsong. Jag hade också velat se slutspel igen på Studan. Men jag är inte beredd att kalla säsongens insats för underkänd med mindre än att Sirius åker ur. Så jämnt är det i bandyn i år - och det är i grunden något väldigt positivt för svensk bandy. Sirius stora problem i det sammanhanget är att man inte hittat topparna i spelet under längre perioder. Och att de dåliga prestationerna inte räckt för att spöa seriens sämsta lag. Minns en sådan match som den borta mot Boltic i fjol. En riktigt, riktigt dålig insats räckte till två poäng just eftersom Boltic var klassen sämre. Så har det inte varit i matcherna mot Kalix och Vetlanda borta, till exempel.

Samtidigt har Sirius prestation i år varit på en sådan nivå att ingen hade kunnat räkna bort oss i ett slutspel, om vi tagit oss dit. Det är egentligen bara i matcherna mot SAIK och Villa (och kanske då mot Västerås, vi får väl se i eftermiddag) som Sirius inte varit i närheten av poäng.

Det som bekymrat mest har inte varit resultaten. Det som verkligen oroat har varit de rykten som florerat kring laget och de sprickor i Sirius tidigare så totalt solida fasad som förekommit under säsongen. Spelare har öppet kritiserat spelsätt. Viktiga spelare har sagt att de funderar på att flytta hem efter säsongen. Andra säger att de ska sluta. I det sammanhanget är ett missat slutspel en bagatell.

Därför var det också befriande skönt att läsa helsidan i UNT igår där Fall gick ut och var ... tja ... kapten. Och där klubben sade att ekonomin var under kontroll. Är det så, ja då är jag rätt lugn. Elitspelare som misslyckas med att uppnå personliga mål ska fan bli besvikna så att det märks. Det är när samma känslor präglar bilden långt bort i april som det är allvarligt på riktigt.

Och katten vet alltså, men jag har en känsla av att en hel del saker kan ha lossnat redan i bussen hem från Söderhamn. Saker som kanske till och med har mognat i veckan. Med tre poäng upp till säker mark i serien och med två matcher kvar - och ändå med kvalet som fallskärm - finns det inte mycket att förlora på att vara rädd. Jag kanske blir ordentligt nedplockad på jorden i eftermiddag, men jag har faktiskt känslan av att Sirius kan gå ut och göra en anmärkningsvärt bra match idag. En sammanbiten, fokuserad vi-ska-minsann-visa-kritikerna-insats.

Enda problemet i sammanhanget är ju att VSK är rätt bra.