Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Ryska delikatesser och överlägsna tjejer

Trots ett visst mått av "megapäpp” när matchen diskuterats på stans krogar (Alex) så var mängden Västringar på Studan sparsmakad då Stor och Tuff-tjejerna tog ett rejält kliv mot Division 1 (”Div.2”,eller hur?).

Vi var ungefär 7 personer som dukade upp en mindre plockmåltid (recept: vodka, honung, saltgurka, kräftor samt inlagd sill som dock inte öppnades) som John arrangerat. Det ska sägas att det var mer kulinarisk njutning och mindre aktivt klackande denna söndagseftermiddag, omväxling förnöjer ju som bekant.

Matchen då? Ja, det såg ut som så många gånger förr. Fast då brukar det vara ”män” som spelar. Blåsvart började trevande men tog över matchen rejält med tiden. Friläge efter friläge brändes. På läkaren intogs ”knappar” i ungefär samma takt.

Nästan 500 pers på Studan fick dock andas ut i den andra halvleken. Sirius pressade på, så som vi vant oss att se tjejerna tidigare under säsongen, och det gav till sist frukt. Megastjärnan Jenny Jansson fick sitt femte friläge och prickade – äntligen - in bollen snyggt. Sedan dröjde det inte länge förrän Fanny Andersson satte dit tvåan på liknande manér. Resten av matchen var av samma karaktär och det kunde ha slutat 5-0 en mindre nervös dag. 

Efter matchen var det straffläggning av oklar anledning. Men Sirius vann den också så allt var frid och fröjd. Nu väntar en rafflande, avgörande kvalmatch i Kalmar på lördag. Om Västra finns representerade återstår att se. Vårt arma herr-lag möter ju Väsby ikväll, när detta skrivs. Förlust där och jag ger fan i alltihop. Eller inte.

/Johann Bernövall