Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Sirius - Dalkurd

Äntligen spelar Sirius träningsmatch på hemmaplan! Kl 13 på Löten tas Dalkurd emot i vad som enligt många blir en försmak på seriefinal i årets norretta.
Sirius ställer upp med vad som bör vara den backlinje som kommer starta de flesta matcherna i år, givet hur truppen ser ut idag. Därför blir det extra intressant att se den agera mot det anfall som lär vara ett av de bästa vi kommer möta i år. Samtidigt är det lite för tidigt för att kunna dra några större växlar på en sådan här träningsmatch. Sirius var redan i november ett hyggligt färdigt lag redo för seriespel. Dalkurd har av allt att döma en bra bit kvar till serieform. Lagen kommer leta efter helt olika saker i den här träningsmatchen. Dalkurd är exempelvis knappast särskilt nöjda med att under stora delar av förra veckans träningsmatch ha blivit utrullade av bananskalsnykomlingen i serien, Sandviken, och vill förmodligen snarast se ett fungerande grundspel med fokus på att försvaret ska klaffa. Sirius är redan på detaljnivå i spelet, att grunderna fungerar är redan bevisat.

Hur som helst ska det bli oerhört intressant att se de båda förhandsfavoriterna drabba samman i morgon. Och den som är sugen på att höra Kim Bergstrand lägga ut texten inför supportrarna kan masa sig iväg till Alexander vid 10.30 - se tråden i forum för mer info. Själv får jag tyvärr vara glad om jag lyckas familjeflexa tillräckligt för att kunna se matchen.