Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Sirius håller superettanklass

Brage ville verkligen vinna sitt genrep mot Sirius idag på Löten. De var inte ens nära. Sirius vann med 1-0, ett resultat i underkant.
Det var definitivt den fulaste träningsmatch jag sett. I princip varje närkamp slutade med gurgel och småknuffar. Argast av alla var bragekaptenen Jevtushenko. Och det är kanske inte så konstigt. Brage skulle ju åka till Uppsala och samla självförtroende inför seriepremiären nästa vecka. I stället fick de åka. Och i takt med att Sirius dominans i spelet ökade under andra halvan så blev efterslängarna fulare och fulare. Brages nyförvärv, Patrik St Cyr, sken dock som en sol efter matchen: "Det var skitkul! Det ska vara hårt, så länge ingen blir skadad så..."

Nu blev ju någon skadad. Men det var inte på grund av något fult. Ian Sirelius gjorde comeback efter sitt skadeuppehåll och hoppade in i andra halvlek. På sina dryga tio minuter fixade han både ett stolpskott och matchens enda mål - enkelt inrullat på Linus stenhårda inspel. I ett friläge strax därefter ramlade han dock ihop i en liten hög mitt i löpningen med brusten baksida på högerlåret. I stället för 2-0 blir det 2 månaders skaderehab. Otur i kubik, och Sirius har nu samlat på sig en ordentlig skadelista.

Samtidigt får man konstatera att Sirius har funktionell bredd i truppen. Efter att Sosseh blivit utvisad efter två gula i andra halvlek, och ett par ytterligare byten spelade Sirius ett tag med ett innermittfält-ish bestående av Kim Skoglund, Viktor Lövgren och Oscar Zettergren. Det lär inte hända så ofta i år, men likförbannat kom inte Brage nära. Och när Sirius har bästa elvan på planen så håller laget helt enkelt superettanklass. Inte minst är Sosse och Björkebaum ett anfallspar som skulle tillhöra de bättre i rikets näst högsta serie.

Så med ett par veckor kvar till seriepremiär ser det fortsatt lovande ut. Samtidigt gjorde dock ett par seriekonkurrenter bra sistaminutenvärvningar. Framför allt Väsbys värvning av Mirza Jeleczak imponerar. En extremt viktig spelare i det lagbygget, och en av seriens absolut bästa. Väsby ligger dock mil efter i lagbyggandet och får svårt att hävda sig i toppen, som lär bestå av trion Sirius, VSK och Dalkurd. Men serien har nu ett jämförelsevis vasst mittenskikt av lag som Frej, Akropolis, Väsby, Forward och ÖFK som kommer göra livet extremt surt för alla andra lag i serien. Det som såg mer eller mindre ut som en parkpromenad för någon månad sedan artar sig nu till en riktigt spännande och förhållandevis jämn serie. Kul! Antar jag att man ska tycka...