Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Sirius vägrar få stryk

2-2 idag mot Assyriska i säsongens andra träningsmatch. Efter frisparksmål signerat Blomman och en boll innanför (!) målramen av Sunday.
Jag ska säga det direkt. Jag var inte i Södertälje idag. Så jag ska inte uttala mig om matchen särskilt mycket. Jag pratade lite med några som var där, som hade lite blandade intryck av insatsen. Men det spelar inte så stor roll så här års ändå. Det vore märkligt om det inte fanns saker att jobba med när det är nästan ett kvartal kvar till skarpt läge. Det som däremot spelar lite roll är att Sirius fortfarande inte förlorar. Och att grunderna sitter okej även när man sveper runt lite i laguppställningen.

Bylle
Linus - Dillan - Blomman - Elliot
Björk - Kim - Petter
Ian - Ante - Jocke

Och så spelar det roll att Blomman sätter en frispark och att Sunday gör mål och därmed anmäler sitt intresse för att faktiskt spela fotboll under 2012.

På att göra-listan nu står att bli frisk så man kan hugga tänderna i lite försäsongsfotboll. Under tiden får man hålla till godo med VM-bandy från Kazakstan. Dagens behållning var att höra reportrarna tappa fattningen helt under sista tio minuterna av ordinarie tid och förvandlas till lallande supporterfånar när Sverige var på väg ut ur turneringen. För att sedan - när det var klart - prata om hur bra det var för den internationella bandyn att Kazakstan var så nära.

Vilket ju är en sanning med modifikation. Kazakstan hade aldrig varit sådär nära om de inte på ett smidigt sätt inför VM bytt nationalitet på en handfull ryssar. Och kanske är det där man börjar närma sig lösningen på att bredda den internationella bandyn. Sverige och Ryssland börjar gräva djupt i folkbokföringsarkiven och skriver över lite folk på andra nationer.

Vilket osökt för mig in på Afrikanska mästerskapen. Där Ekvatorialguinea idag åkte ur på öronen. Tack och lov. Kazakerna är rena korpfolkbokförarna i jämförelse med Ekvatorialguinea. Inför värdskapet såg de till att plocka in ett tjugotal spelare som knappt satt sin fot i landet för att nationen som är rankad 151 i världen - mellan stornationer som Curacao och Samoa - skulle ha något att komma med överhuvudtaget. De gick vidare från slutspelet, men där tog det tack och lov slut idag mot Elfenbenskusten. En diktator som värvar ihop ett hyggligt landslag med vänsterhanden och torterar ihjäl sin befolkning med högerhanden för att få några fina kvällar på hederstribunen är inte så himla fräscht.

Men det är väl det som gäller nuförtin. Snart är det ju dags för fotbolls-VM i Qatar. Den lilla gulfstaten har ju börjat öva lite lätt genom att låta sitt statliga investmentföretag köpa Paris Saint Germain och göra FM-lajv av det hela. Snart kommer de investera i pass och kreativ folkbokföring. Leta efter farbröder i vita lakan på läktarna på U17-VM framöver...

För övrigt oroas jag över att bandyångesten kommer krypande nu när VM-uppehållet närmar sig sitt slut. På onsdag stundar tokviktig match i Edsbyn. Vill Sirius spela slutspel måste man nog vinna den är jag rädd. Och jag vill att Sirius ska spela slutspel i år också. Dels för att det är sjukt kul, men lika mycket för att jag oroar mig för framtiden. Sirius bandy lär idag ha exakt en spelare kontrakterad för nästa säsong - Mickelsson. Han är ju visserligen bra, men jag ser gärna fler kråkor på papper. Och då menar jag signaturer, inte muntliga halvlöften.

Sedär. Man har alltid något att oroa sig för. Skönt. Allt är som vanligt.

Till sist. Carlos Gaete-Moggia sägs vara i praktiken klar för en Superettaklubb.  I så fall kul för honom, kul för klubben och skönt för Sirius att slippa möta honom. Före ett eventuellt kval i alla fall...