Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Sista kvällen innan hoppet dör?

Det är en annans förbannad skyldighet att hålla hoppet vid liv så länge det finns en chans. Och Sirius har fortfarande chansen att gå till slutspel. Med tre matcher kvar och fem poäng och 17 mål upp till Broberg vore det synd att säga att det ser ljust ut. Men hopp, det finns det än så länge!
En poäng mot Kalix. Sådär va? Samtidigt hade det förmodligen inte spelat någon större roll för chansen till slutspel om vi hade tagit två poäng. Grundprincipen hade ändå varit att Sirius måste vinna återstående tre matcher, och Broberg måste förlora dem. Samtidigt som GAIS och Vänersborg får vinna högst en respektive två matcher.

Svårt?

Jorå.

Omöjligt?

Nä.

Troligt då?

Nä, inte det heller.

Men. Vad Sirius kan göra ikväll är att se till att sätta press på övriga konkurrenter. GAIS har en ruskigt svår match mot Sandviken, som dels behöver poängen och dels nog gärna vill kvadda Muhrén. Samtidigt har Vänersborg goda chanser till en tvåa mot Kalix. Broberg skulle i det läget behöva vinna fredagens bortamatch mot Bollnäs för att vara på den säkra sidan. Det är en riktigt tuff uppgift. Sirius har i det läget möjligheten att genom vinst mot VSK på lördag skapa spänning ända in på mållinjen. Vad sägs om ett scenario med alla fyra lagen inom två poäng i sista omgången?

Sådana spekulationer i all ära, men vad viktigare är. Sirius måste vinna mot Broberg ikväll för att även fortsättningsvis ha nytt kontrakt i egna händer. Eftersom GAIS och Vänersborg möter varandra i nästa omgång är Sirius på säker mark med tre raka segrar. Och ärligt talat. Det är nog snarast vid det strecket man får förlägga intresset. Och med förlust ikväll samtidigt som övriga resultat går åt pipsvängen är kvalplatsen svår att undvika.

Och i det läget lyckas Sirius egen Broberg med konststycket att gå ut i UNT och både intyga att Sirius tittar uppåt och är sjukt taggade för att ta chansen OCH såga taktiken och spelet.

"Vi har en landslagsspelare som är fruktansvärt duktig, men vi spelar inte på ett sådant sätt att vi gör mycket mål, och med vårt spel får en forward två, tre lägen under en match och gör man inte mål på de chanserna är det inte lätt. Vi måste utnyttja en spelare i Mickelssons klass mycket bättre."

Tydligare än så kan man knappast uttrycka sig. Och tydligare än så kan man kanske inte heller illustrera att kvällens match egentligen handlar om mycket mer än en tvåpoängare mot Broberg. Det handlar om att behålla framtidstron och viljan. Utan de ingredienserna är ett kval - trots klasskillnaden - ett vågspel. Och utan de ingredienserna blir det svårt att bygga en bra trupp till nästa år i ett läge där det sägs att endast en spelare har kontrakt.

Så. För lugnets skull. Ska vi ta och vinna ikväll?