Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Träningsmatch mot Sylvia

Dagens träningsmatch mot Sylvia känns egentligen bra mycket mer intressant än de två första matcherna mot Djurgården och Assyriska. Fyra timmar i buss och match mot snäppet sämre lag inför tjugo pers är betydligt mer Norrettan än allsvenskt motstånd på Stadshagen.
Sirius har börjat träningsmatchande bra. Inget snack om saken. Obesegrade efter två matcher mot riktigt bra motstånd av hög superettaklass. (Jorå, jag vet att Djurgården spelar i Allsvenskan på pappret, men...). Ändå känns dagens möte med Sylvia mer intressant på många sätt. Det är en träningsmatchuppgift som mer speglar vad som komma skall i år.

Sylvia är ett helt okej lag. Söderserien känns som vanligt snäppet vassare än norrserien, och Sylvia är ett okej lag som förmodligen skulle vara med och slåss just under toppen i årets norretta, trots att de kan få det rätt jobbig i årets Söderserie. Men Sirius ska vara bättre. Helt klart. Och Sirius bör därför föra dagens träningsmatch. Och var det något som klickade i fjol så var det att föra matcher mot bra, men något sämre motstånd. Så från Norrköping hoppas jag på rapporter om ett Sirius som dominerar matchen på ett tryggt sätt, släpper till extremt lite chanser och omvandlar bollinnehavet i ett par mål.

Och de målen får hemskt gärna göras av Ante Björkebaum! För utom att få igång Ante känns det mest akuta att få ett svar på vem som ska vara andremålis. Tyvärr ser det extremt mörkt ut för Gustav Alpsten, eftersom han inte blir kvitt sin fotskada (minns hur lång tid det tog för Blomman att komma tillbaka efter en liknande skada). Vi kan knappast räkna med honom i år. Där behövs en ny. Är Vedran Bajramovic rätt snubbe? Frågan behöver onekligen ett snabbt svar.

För övrigt. Det stod nu i helgen klart att Kenny Pavey ska träna med Sirius i veckan. Jag är inne på att det är rätt  bra. Inte så mycket för att jag tror att Sirius kommer att kunna slanta upp den lön Pavey ska ha för att snöra på sin matchpjucksen en gång i veckan, utan därför att det ger bra - och rätt sorts - publicitet. Pavey är en karaktärsspelare som de flesta i fotbollssverige respekterar. Att få snack kring honom och Sirius ger bilden av en ambitiös klubb som vill framåt. Det ger skjuts medialt i en död period. Smart!