Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Tillbaka

Västra Sidan sörjer Dissteffe

Ernst-Hugo Järegård, Klas Ingesson och Steffe – myelom är sjukdomen som tar de allra bästa ifrån oss. Västra Sidan har sorg sedan vi nåddes av beskedet att Stefan ”Dissteffe” Pettersson somnat in den 28 juni.
Steffe var något så ovanligt som Siriussupporter av tredje generationen: Hans farfar växte upp i Svartbäcken på 20-talet och var tillräckligt gammal för att se rött när någon nämnde orden ”IFK Uppsala”, och hans pappa förfrös tårna på Studenternas under 60-talets bästa bandydagar. Steffe själv följde Sirius sedan barnsben, och klev på allvar in i Västra Sidan kring 2006, och var även kassör i föreningen 2009-2011.

Som person var Steffe kompromisslös i allt han gjorde, ofta cynisk, och alltid oerhört rolig. Många har sagt hur svårt det är att ta in att han är borta. Han var sedan länge en så självklar del av läktaren och av snacket omkring Sirius, och han lämnar ett tomrum bakom sig som blir omöjligt att fylla.

Vår förlust är stor, men andras är ännu större – våra tankar går förstås till Lisa, Charlie och övrig familj. Västra Sidan ger möjligheten att hylla Steffe genom att tänka på Charlies framtid. Belopp kan då swishas till 123 231 43 42, glöm ej att märka betalningen med ”Steffe”.