Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

FF Citykamraterna 05

Fyrisplanerna
Klubb: FF Citykamraterna 05
Dräkt: Svarta tröjor, Svarta byxor
Bildad: 2005
Meriter: 1 säsong i division VII. 1:a plats -06
Matcher: Citykamraterna-Sirius 5-3 ons 17/5 -06 (Upplandscupen)
Publikkapacitet:
Avstånd: 4 km
Hemsida:http://www.ffck05.se


Hur är det att vara på planen?
Tja, här är det ingen idé att låtsas som att det är en fotbollsarena, för Fyrisplanerna är ingenting mer än just en fotbollsplan. Och därtill en riktigt urusel fotbollsplan. Mattan är så ojämn att passningar på längre än en meter är omöjliga att slå längs marken. Även för åskådarna är det en rätt vidrig upplevelse, det finns ingen utsiktspunkt höjd över marknivå som kan ge överblick, och är det kallt viner en isande vind in från Uppsalaslätten. De enda faciliteterna som fanns var tre söta barn som sålde kaffe och goda bullar i mycket makligt tempo vid ett campingbord. Normalt spelas det rugby på Fyrisplanerna, en sport som anläggningen kanske är mer lämpad för. Fyrisplanerna ligger vid Fyrisån i Tunabackar, 3 km norr om Uppsala centrum, och är granne med multisportanläggningenFyrishovoch badmintonhallenFyrisfjädern.

Stämning/klack
En hel del spelarvänner hade kommit för att se FFCK05 slå ut Sirius ur Upplandscupen. Men stämning, nja, det var ändå spelarjublet som hördes mest runt planen.

Hur tar man sig till arenan?
Ifrån stationen är det drygt 4 km till Fyrisplanerna. Bussarna 1, 14 och 111 går till Fyrishov, vill man gå så följer man Bangårdsgatan rakt fram från stationen. Tag tredje till höger på gågatan (Kungsängsgatan), gå över Stora Torget, och fortsätt längs Svartbäcksgatan. Vid korsningen med Luthagsesplanaden, tag gångtunneln till vänster och fortsätt cykelvägen rakt fram. Tag sedan vänster på Gamla Uppsalagatan, sedan omedelbart höger, och vänster igen. Gå förbi Fyrishov, Fyrisplanerna ligger sedan längre fram på höger sida.
Kommer man med bil på E4 söderifrån så svänger man av E4:an till vänster på Gamla Uppsalagatan. Efter att man passerat avfarten på lv 288 mot Östhammar är detta den andra större avfarten. Följ denna rakt fram 1,5 km, kör rakt fram över Svartbäcksgatan, och ta höger mot Fyrishov, sedan direkt till vänster.
Kommer man med bil på E4 norrifrån kör man av E4:an i den första rondellen, rakt fram på Svartbäcksgatan. Följ denna i 1,5 km, ta sedan höger på Gamla Uppsalagatan, omedelbart höger igen, sedan vänster, förbi Fyrishov.
Kommer man på 55:an från Enköping/72:an från Dalarna så följer man Bärbyleden mot E4:an. I rondellen vid E4:an tar man sedan av till höger på Svartbäcksgatan. Följ denna i 1,5 km, ta sedan höger på Gamla Uppsalagatan, omedelbart höger igen, sedan vänster, förbi Fyrishov.
Bild: http://www.hitta.se/images/mapbutton.gif

Var kan man ta en öl?
Svartbäcken är Uppsalas asiatiska kvarter. Restaurang Java ligger i korsningen Svartbäcksgatan-Gamla Uppsalagatan.
Bild: http://www.hitta.se/images/mapbutton.gifLite längre ned mot centrum på Svartbäcksgatan ligger Indian night.
Bild: http://www.hitta.se/images/mapbutton.gif

Lite om klubben/orten
FF Citykamraterna 05 är en av Uppsalas färskaste fotbollsklubbar, som namnet antyder bildades klubben år 2005. Tilldragelsen ägde rum på restaurangKatalin, och i spetsen för den nyfödda klubben fanns en trojka ex-GUSKare i Andy Bachmann, Andreas Fällström och Jimmy Zetterlind (de två förstnämnda även med ett visst blå-svart förflutet). Och klubben fick onekligen en flygande start under sitt första år. Man stormade igenom division VII, under hela serien tappade man bara 6 poäng, och med 117 gjorda mål blev man det målgladaste herrlaget i Sverige. Dessutom nådde man finalen i Upplandscupen, och på vägen knockade man ut självaste Sirius (om än dopade med 6 bonusstraffar och norra Europas sämsta gräsmatta). I skrivande stund rustar laget för div VI, och laget blir sannolikt att räkna med i än högre divisioner framöver.

FFCK05 är ett Uppsalalag, men saknar någon lokalgeografisk förankring. Om Uppsala kan man lämpligen läsa underIK Sirius.

Tillbaka till toppen