Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

IFK Mora - Prästholmens IP


Klubb:IFK Mora

Dräkt:Vita tröjor, blå byxor
Bildad:
1909
Meriter:2 säsonger i andradivisionen. 12:e plats 1987 (=25:e plats i Sverige). 187:e plats i maratontabellen för andradivisionen.
Besökt match:Mora-Valbo 0-0 lör 7/4 -18
Avstånd:281 km
Hemsida:https://idrottonline.se/IFKMoraFK-Fotboll

Prästholmens plastplan är en typisk trist träningsplan, med två nödtorftiga läktare.

Hur är det att vara på arenan?
Fotbollsplanen på Prästholmens IP ligger i tydlig skugga av två lokala giganter: Vasaloppsspåren passerar alldeles intill fotbollsplanen, en svettig kilometer innan målrakan, kranskullan och kransmasen; och en snedspark därifrån ligger lyxiga Jalas Arena, där Mora IK spelar elitseriehockey till och från. Prästholmens IP är däremot inte det minsta lyxig, det är tydligt att skid- och hockeykommunen Mora inte plöjt ned många kronor på fotbollsarenan, här finns det inte ens en läktare med tak, och har heller aldrig funnits trots att IFK Mora faktiskt spelat ett antal säsonger i näst högsta serien. Det som finns att stå på är en liten åttaraders trätrappa på ena långsidan, samt två treraders läktare invid varandra på den andra långsidan. Löparbanorna runt planen förbättrar inte heller saken. Som ofta så ligger även en plastgräsplan bredvid som nyttjas under de tidiga vårmatcherna där det är ännu sämre ställt för åskådarna, med två pyttiga läktare att stå på. Nej, Prästholmen är ingen större upplevelse, och det blir inte precis bättre av att man kan få trängas med husvagnar, flottig grilldoft och glasskladdiga barn – idrottsplatsen delar nämligen på utrymmet med campingplatsen Moraparken. Prästholmen utgörs annars av en platt tallhed precis där Hemulån rinner ut i Dalälven, belägen en knapp kilometer väster om Mora centrum, och här finns bl.a även simhall, tennishall, skatepark och konferensanläggning. 

....men tyvärr är Prästholmens gräsplan inte mycket roligare - här täckt under några decimeter aprilsnö.Tillbaka till toppen