Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Kärrtorps IP

"...råttor under läktaren..."

Klubb:Spårvägens FF

Match:Spårvägen-Sirius 0-1 tor 27/5 -93 (ej beskådad)
Slätta-Sirius 2-3 lö 19/5 -01
Avstånd:80 km


Hur är det att vara på arenan?
Under tidigt 90-tal höll hemlösa Spårvägen till på Kärrtorps IP, en förortsidrottsplats av allra tristaste snitt som är bättre lämpad som fritidsgård än som fotbollsarena. Anläggningen har plastmatta, en enkel taklös träläktare som lutar sig mot en vall på den ena långsidan och trista tegelhus innehållande klubblokaler runtom planen. Värst med Kärrtorps IP är dock att man gör ett gott försök att slå Vallentuna IP’s rekord i att ställa läktaren långt ifrån planen. Nu når man inte riktigt fram till Vallentunas hiskeliga 22,4 m, men med en asfaltsyta, löparbanor, en till asfaltsyta, ett stängsel och ytterligare en asfaltsyta, mäter avståndet in på 19,2 långa meter mellan plan och läktare här i Kärrtorp. Ytterligare en illasmakande krydda på Kärrtorps IP är att det bor råttor under den nämnda läktaren – nej, här syftas inte på några AIK-supportrar, utan på alldeles äkta brunråttor (Rattus norvegicus) som kilar omkring under fötterna på åskådarna. Om man letar efter positiva inslag så är själva Kärrtorp en mysig och folkhemsk 50-talsförort mitt emellan stad och natur, och entrén till Kärrtorps IP går också i en matchande stil som smälter väl in i omgivningarna. Det ordinarie hemmalaget på Kärrtorps IP är idag BKBK, vilket ska utläsas Bagarmossen Kärrtorp BK.

Det är lååååångt till plastplanen från läktaren på Kärrtorps IP.


Hur hittar man till arenan?
Kollektivt/Till fots: Till Kärrtorp tar man tunnelbanan, grön linje mot Skarpnäck. Gå av i Kärrtorp, och idrottsplatsen är bara 5 minuters promenad bort. Gå rakt fram efter spärrarna över torget, ut på Kärrtorpsvägen och ta till vänster. Gå drygt 400 m, och ta sedan till höger på infarten till parkeringen utanför idrottsplatsen.
E4 från Uppsala/E4/E20 från Södertälje/E18 från Enköping/E18 från Norrtälje: Ta av mot Nynäshamn/Årsta strax efter Essingebroarna (norrifrån) eller Södermalmsavfarten (söderifrån), och fortsätt rakt fram mot Nynäshamn till Hammarbytunneln. Kör 2,5 km, förbi avfarten mot Gullmarsplan, håll sedan höger och ta avfarten mot Nynäshamn/Globen. Håll vänster mot Nynäshamn upp på Nynäshamnsvägen, och ta sedan av på första avfarten mot Bagarmossen/Gamla Enskede. Ta direkt vänster mot Bagarmossen till Sockenvägen, kör 1 km och rakt fram i den första större korsningen mot Kärrtorp, och sedan direkt vänster mot Kärrtorp, till Kärrtorpsvägen. Kör under tunnelbanan och förbi Kärrtorpsplan, fortsätt ytterligare 400 m, och sväng in till höger för parkering direkt utanför idrottsplatsen.
Rv 73 från Nynäshamn: Passera avfart mot Hökarängen/Sköndal, håll sedan till höger mot Kärrtorp/Bagarmossen, och ta höger på Sockenvägen mot Kärrtorp vid trafikljusen. Kör 1 km och rakt fram i den första större korsningen mot Kärrtorp, och sedan direkt vänster mot Kärrtorp, till Kärrtorpsvägen. Kör under tunnelbanan och förbi Kärrtorpsplan, fortsätt ytterligare 400 m, och sväng in till höger för parkering direkt utanför idrottsplatsen.

Var kan man ta en öl?
I Kärrtorp dricker man sin öl på puben med det generiska namnet Kärrtorps krog, i ett hyreshus precis bakom Kärrtorps centrum.