Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

LB 07 (som Bunkeflo IF) - Limhamns IP


Klubb: Bunkeflo IF
Dräkt: Gula tröjor, Svarta byxor
Bildad: 1945 (uppgick 2007 i LB07) 
Meriter: 1 säsong i div I. 5:e plats -07
Matcher: Bunkeflo-Sirius 3-1 tor 28/6 -07
Avstånd: 693 km
Hemsida:http://www.bunkefloif.com


Hur är det att vara på arenan?
Om man tycker att tillvaron i Superettan är lite för lyxig och bekväm kan man trösta sig med ett besök på Limhamns IP. Här är det nämligen rustik småklubbscharm som gäller. Huvudläktaren består av ett litet skjul med usel planöversikt och massvis med stolpar ivägen. På den andra långsidan finns en taklös träläktare upptryckt emot den intilliggande sporthallen. Här finns även bortasektionen, räkna inte med att få stå ifred där bara, vid besökstillfället släpptes nämligen ett gäng glada Bunkeflobarn med harskramlor in i bortaburen. Även om Limhamns IP känns mer lämpat för skolidrott än för elitfotboll så finns här en viss charm. Idrottsplatsen ligger trevligt till mitt ibland de fina Limhamnsvillorna i en grönlummig omgivning. Granne med fotbollsplanen ligger även en sporthall och en ishall, där Limhamn Limeburners har sin hemmaplan. Säsongen 2008 återfinns LB07 tillfälligt på Malmö IP inne i stan, då man inte har fått någon duglig belysning till Limhamn ännu.


Den inte så pampiga huvudläktaren på Limhamns IP.


Stämning/klack
Nej, på Bunkeflos matcher är det tyst med stort T. Så tyst faktiskt, att när den tysta minuten som utannonserades innan matchen startade märktes det ingen som helst skillnad.

Hur tar man sig till arenan?
Kollektivt/till fots: Till Malmö tar man sig enkelt med tåg, sedan får man ta stadsbussen ut till Limhamn, en resa på 25 minuter. Gå ut från centralen genom utgången åt vänster till busstationen och ta buss nr 4 (som går var 10-20 minut). Hoppa av vid Götgatan, två hållplatser efter Limhamns centrum, gå ned på gångvägen, och följ denna åt vänster genom gångtunneln. Korsa Krossverksgatan, och ta till vänster i nästa korsning med Limhamnsgårdens allé, ingången ligger sedan direkt på höger sida.
E6 från Helsingborg/E22 från Lund: Kör förbi avfarten mot Arlöv, och ta av på nästa avfart mot Malmö C (eller fortsätt bara rakt fram mot Malmö ifrån Lund-hållet). Följ Stockholmsvägen i 3 km, ta sedan av på avfarten mot Limhamn, och håll direkt till vänster i rondellen Inre Ringvägen. Följ denna i 7 km, förbi avfarter mot Ystad, Trelleborg och Malmö Arena, och fortsätt rakt fram mot Limhamn på Annetorpsvägen. Följ denna rakt fram i ytterligare 5 km, förbi avfarten mot Annetorp mot Gamla Limhamn. Ta sedan andra till höger på Limhamnsgårdens allé, parkeringen ligger sedan till höger 300 m bort.
E65 från Ystad: Kör rakt fram vid den första avfarten mot Köpenhamn och nästa mot Anderslöv. Håll sedan till vänster i nästa rondell mot Limhamn/Köpenhamn ned till Inre Ringvägen. Följ denna förbi avfarter mot Trelleborg och Malmö Arena, följ sedan anvisningarna ovan från Annetorpsvägen.
E22 från Trelleborg: Kör rakt fram vid den första avfarten mot Köpenhamn/Göteborg, ta av på nästa avfart mot Linhamn och håll vänster i rondellen till Inre Ringvägen. Passera avfart mot Malmö Arena, följ sedan anvisningarna ovan från Annetorpsvägen.
E6 från Köpenhamn: Passera Skånegården, och ta av på nästa avfart mot Malmö V/Limhamn. Följ Lorensborgsvägen, rakt fram genom den första rondellen, och ta sedan till vänster mot Limhamn i nästa rondell, till Annetorpsvägen, följ sedan anvisningarna ovan.


Var kan man ta en öl?
Puben Cutty Sark är Limhamns klassiska vattenhål, som efter en konkurs nu hittas i nya lokaler i Limhamns hamn, 20 minuters promenad från idrottsplatsen. Här kan man även träffa på komikern och lokalkändisen Gunnar Bernstrup.


Lite om Bunkeflo IF
Kvarterslaget Bunkeflo har tveklöst svarat för en av tidernas mest remarkabla klättringar genom seriepyramiden, från division VI 1993 till toppen av Superettan 2007. Bunkeflo är egentligen hemmahörande på Brovallen i den lilla villastaden Bunkeflostrand, precis vid fästet till Øresundsbron. Hur detta oansenliga byalag kunde nå positionen som näst bäst i Malmö vet man nog knappt själva, men en viktig faktor var när man när man 1997 (då i div. IV) påbörjade en mer målmedveten satsning med en heltidsanställd tränare. Något år senare startade man upp Bunkefloprojektet, ett samverkansprojekt som går ut på att få skolbarn att motionera mera. Men att det skulle gå så bra som det gjorde hade nog ingen förväntat sig, år 2007 nosade man på en allsvensk plats, främst anförda av det hemvändande proffset och assistkungen Erol Bekir. Sagan om Bunkeflo IF slutade därmed lyckligt, föreningen uppgick nämligen 2007 i konglomeratet LB07 efter sammanslagning med grannklubben Limhamns IF.


En någotsuddig bild på Bunkeflos sista trupp någonsin, från 2007. Sirius 5-faldige baneman Erol Bekir 5:a från vänster i nedre raden.


Lite om Limhamn-Bunkeflo
Limhamn-Bunkeflo är en kommundel i sydvästra Malmö med 36 000 invånare. I området ingår även Rosenvång, Bellevue, Vintrie samt en del av den närmast omkringliggande landsbygden. Namnet Limhamn må ge associationer till råbarkade sjömän som inhalerar skadliga substanser, men det är i själva verket raka motsatsen, ett av Malmös mest välbärgade områden. Från början var Limhamn ett fiskeläge och ett kalkbruk, vilket också är förklaringen till namnet (Lim = kalk). 1889 uppfördes Skånskas cementfabrik i Limhamn, samtidigt byggdes en järnväg till Malmö för transport av cement och fiskargummor, vilket gav Limhamn ett kraftigt uppsving. Limhamnscementen har exporterats över hela världen, och återfinns bl.a i Cristo Redentor-statyn i Rio de Janeiro. Limhamn av idag är lite av en stad i staden, med ett mysigt litet småstadscentrum. Sportsligt associeras Limhamn främst med amerikansk fotboll, Limhamn Griffins är trefaldiga svenska mästare. Några kända personer från Limhamn är Wilmer X-sångaren Nisse Hellberg och regissören Jan Troell. Dessutom bodde Luftwaffe-chefen Hermann Göring i Limhamn under mellankrigstiden. Bunkeflostrand, där Bunkeflo hör hemma, är en liten villastad strax söder om brofästet. P.g.a närheten till bron och Köpenhamn, och de relativt låga huspriserna, har Bunkeflostrand blivit till en liten danskkoloni. I vissa delar är en tredjedel av invånarna danska medborgare.


Limhamns torg, med cementfabriken i fonden.

Tillbaka till toppen
 
3
terrain
55.57594597692625
12.935553789138794
http://smode-resource.se/gfx/icons/google-maps/blue/information.png

Tips: Dra-och-släpp den orangea gubben till en väg i närheten av en intressant plats på kartan ovan.
Google Street view startas då och ger dig en panorama över området ifråga, t.ex. en bild över arenan.