Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Slätta SK - Dalavallen

"...lika mycket berså som idrottsplats..."


Klubb:Slätta SK

Matcher:Slätta-Sirius 1-3 sön 8/10 -00
Slätta-Sirius 2-3 lö 19/5 -01
Slätta-Sirius 3-3 lör 27/7 -02
Slätta-Sirius 1-5 lör 20/8 -05
Avstånd:192 km

Hur är det att vara på arenan?
Under några år i slutet av 90- och början av 00-talet var Slätta Faluns bästa fotbollslag, och man höll då till på regementets gamla idrottsplats, Dalavallen, på andra sidan Falun från Slätta sett. När Dalavallen badar i sol, vilket den gjort vid alla mina besökstillfällen, är den en enkel men synnerligen idyllisk liten anläggning. Läktarna är enkla, en rad trätrappor på en vall utan tak, men med sina fikabord och lummiga lövträd är den lika mycket berså som idrottsplats. Dalavallen ligger mindre än 1 km från Falu centrum, men ligger avskilt i ett bortglömt hörn av staden; här råder ett stillsamt lugn och i pausvilan kan man låta blicken vila på de skogklädda bergen kring Falun på andra sidan Tisken. På Slättas tid var Dalavallen beryktad för sin usla plankvalitet, och ofta var planen inte spelbar förrän vid midsommar. Idag är planen konstgräsbeklädd, så nu kan man spela året om på Dalavallen. Å andra sidan finns inget lag längre kvar här sedan Slätta flyttat hem till Slätta igen. Idag fungerar planen som träningsplan samt som reservarena för Korsnäs IF.


Dalavallen - inte optimalt för fotboll, desto mer lämpligt för en fikastund.


Hur tar man sig till arenan?
Kollektivt/Till fots: Det är lätt att ta sig till Falun med kollektivtrafiken, SJ trafikerar från Stockholm och Tåg i Bergslagen trafikerar från Motala och Gävle. Man kan även åka från Stockholm med Swebus. Från stationen har man bara 10 minuters promenad till Dalavallen. Gå förbi stationshuset och följ vägen längs parkeringens högra sida. Vid parkeringens slut, vik av på gångvägen till vänster och håll höger genom gångtunneln. Ta till vänster, och fortsätt i vänsterkurvan tillbaka upp på vägen, och följ Promenaden över bron. Ta sedan direkt höger på gångvägen mot Hosjö, och fortsätt uppåt längs Parkgatan. Ta sedan höger igen i nästa korsning till Vasagatan, följ denna fram till T-korsningen med Regementsvägen, och fortsätt där rakt fram på gångvägen. Följ denna åt vänster, sedan åt höger så ligger Dalavallen på höger sida.
E16 från Gävle/Lv 266 från Hedemora: Följ E16 in mot Falun förbi Hälsinggården, och ta nästa avfart mot centrum/Norslund. Håll rakt fram mot centrum/Norslund till Korsnäsvägen. Ta sedan till höger i rondellen mot Övre Norslund, till Kungsgårdsvägen, och ta andra till vänster till Kungsgårdsvägen, mot Handelshuset. Följ gatan i knappt en kilometer till en liten rondell och ta vänster, fortfarande på Kungsgårdsvägen, och ta sedan första till höger på Stenbocks väg till Dalavallen.
Rv 50 från Borlänge: Kör rakt fram i den första rondellen vid gruvan, och ta höger i nästa rondell mot centrum, till Gruvgatan. Följ denna rakt fram mot centrum genom tre små rondeller, håll sedan till höger i en fjärde rondell efter bron över Faluån. Kör rakt fram mot Lugnet i nästa korsning, till Korsnäsvägen. Fortsätt rakt fram mot Hedemora vid avfarten mot Lugnet, och håll sedan genast höger mot Norslund. Kör under viadukten, och ta första till vänster på Stenbocks väg upp till Dalavallen.
Rv 80 från Rättvik/Rv 50 från Bollnäs: Ta till vänster mot Gävle till Lugnetleden, följ denna i 4 km (3,5 km från Bollnäshållet), genom rondellerna vid Lugnet, och förbi avfart mot centrum/regementet. Ta sedan till höger i nästa rondell, mot Dalregementet, till Plutonsvägen. Ta andra till vänster på Bataljonsvägen, och sedan första höger på Surbrunnsvägen. Kör rakt fram i en mycket liten rondell till Kungsgårdsvägen och ta sedan första till höger på Stenbocks väg till Dalavallen.

 
3
terrain
60.60425751999938
15.64811039075721
http://smode-resource.se/gfx/icons/google-maps/blue/information.png

Tips: Dra-och-släpp den orangea gubben till en väg i närheten av en intressant plats på kartan ovan.
Google Street view startas då och ger dig en panorama över området ifråga, t.ex. en bild över arenan.