Västra sidan supporterklubbs officiella webbplats

Spårvägens FF - Farsta IP

"...en av många charmlösa förortsarenor i landet som dock räddas upp något av sitt hyfsat natursköna läge..."


Klubb:Spårvägens FF

Matcher:Spårvägen-Sirius 3-2 lör 17/6 -00
Spårvägen-Sirius 0-0 lör 1/6 -02
Avstånd:86 km

Hur är det att vara på arenan?
Farsta IP var hemmaplan åt Spårvägen 2000-2002, i ett mellanspel under perioden då man annars spelade på härliga Krillan, och innan man flyttade hem till sin egentliga hemmaplan, Skarpnäcks Sportfält. Och Farsta IP är väl närmare hemsk än härlig – en av många charmlösa förortsarenor i landet som dock räddas upp något av sitt hyfsat natursköna läge; idrottsplatsen ligger vid sjön Magelungen och är granne med Farsta Gård med dess fina barockpark. Idrottsplatsen påminner en del om Nacka IP med sin simplistiska men överdimensionerade läktare på en stor vall längs med ena långsidan. Farstas läktare är av träplankor och betong, 12 bänkrader hög och 70 meter bred, med en söt liten rödmålad kiosk på toppen. Fotbollsplanen är omringad av löparbanor och ligger i en vid gryta, och på den motsatta långsidan ligger två stora rödmålade byggnader; en ishall och en sporthall. Matcharrangemangen på Farsta IP lämnade en del i övrigt att önska, eller med speakerns ord: ”Vi beklagar att vi inte har någon fungerande matchklocka till den här matchen…heller.” Bästa laget på Farsta IP är idag FoC Farsta, för närvarande i division 3.


Den sympatiska lilla kiosken är kanske Farsta IP's främsta tillgång.


Hur tar man sig till arenan?
Kollektivt/Till fots: Till Farsta IP tar man sig lämpligen med tunnelbanan, gröna linjen mot Farsta Strand. Gå av vid Farsta så har man mindre än 10 minuter att gå till idrottsplatsen. Gå ut till Farsta Torg, och korsa det avlånga torget. Gå till vänster om tårtpapperhuset, under den vågformade träbyggnaden, och fortsätt rakt fram på gångvägen mellan husen. Fortsätt genom gångtunneln under vägen, och vidare rakt fram genom nästa gångtunnel under järnvägsspåren.  Ta sedan direkt höger längs med Magelungsvägen, och ta första till vänster till Farstaängsvägen, ingången ligger till höger efter parkeringen.
E4 från Uppsala/E18 från Enköping/E18 från Norrtälje: Ta av mot Nynäshamn/Årsta strax efter Essingebroarna (norrifrån) och fortsätt rakt fram mot Nynäshamn till Hammarbytunneln. Kör 2,5 km, förbi avfarten mot Gullmarsplan, håll sedan höger och ta avfarten mot Nynäshamn/Globen. Håll vänster mot Nynäshamn och kör upp på Nynäsvägen. Följ denna i knappt 5 km, förbi avfarten mot Tyresö, och ta sedan av mot Farsta N, till Farstavägen. Följ denna i 1 km, rakt fram genom en rondell och förbi Farsta centrum. Ta sedan höger i nästa rondell, till Nykroppagatan och följ denna 800 m ner på Magelungsvägen, och ta höger mot Nynäshamn. Ta sedan första till höger mot Farsta Gård och idrottsplatsen, till Farstaängsvägen, parkeringen och idrottsplatsen ligger på höger sida.
E4/E20 från Södertälje: Passera avfart mot Bredäng/Mälarhöjden och ta av på nästa avfart mot Älvsjö. Håll höger och ta sedan direkt till vänster mot Älvsjö, till Älvsjövägen. Följ Älvsjövägen/Magelungsvägen (a.k.a. lv 271) mot Nynäshamn/Farsta i drygt 8 km, förbi avfarter mot Hökarängen, Fagersjö och Farsta. Ta sedan till höger mot Farsta Gård och idrottsplatsen, till Farstaängsvägen, parkeringen och idrottsplatsen ligger på höger sida.
Rv 73 från Nynäshamn: Passera avfart mot Trångsund/Skogås, och ta av på nästa mot Farsta S, till Magelungsvägen. Följ denna i 3 km, rakt fram genom rondellen vid Farsta centrum, och ta sedan nästa till vänster mot Farsta Gård och idrottsplatsen, till Farstaängsvägen, parkeringen och idrottsplatsen ligger på höger sida.


Var kan man ta en öl?

Smidigast för tunnelbaneresenären är att slinka in på Antonios, en liten kvarterspub i Farsta centrum som man passerar på vägen till idrottsplatsen.

 
3
terrain
59.24065157497157
18.081925391888944
http://smode-resource.se/gfx/icons/google-maps/blue/information.png

Tips: Dra-och-släpp den orangea gubben till en väg i närheten av en intressant plats på kartan ovan.
Google Street view startas då och ger dig en panorama över området ifråga, t.ex. en bild över arenan.